Fasole batuta, cu legume din: fasole boabe, morcov, gogosar, ardei capia, usturoi, ceapa, sare, ulei, pasta de ardei capia, pasta de tomate.
Ingrediente:
500 g fasole boabe
1 morcov
1 gogosar
1 ardei capia
1 capatana de usturoi
pentru garnitura de ceapa:
4 cepe
sare si ulei (pentru calit ceapa)
4 linguri pasta de ardei capia sau suc de rosii
1 lingurita pasta de tomate
Mod de preparare:
Speli fasolea şi o laşi la înmuiat de seara. A doua zi pui la fiert fasolea şi, după ce a dat în clocot, o scurgi şi o fierbi din nou în apă fierbinte cu puţină sare, împreună cu morcovul, gogoşarul şi ardeiul capia, tăiate felii.
Când fasolea este fiarta bine, o scurgi de apă şi o pui în blender împreună cu legumele cu care a fiert, până rezultă o pastă fină.
Dacă doreşti, mai poţi adăuga din apa în care au fiert legumele, sare şi usturoiul pisat.
Pui fasolea în boluri şi o serveşti cu ceapă călită, pe care o aşezi deasupra.
Pregăteşti aşa garnitura de ceapă: In loc să o prăjeşti, poţi căli ceapa în ulei şi un strop de apă, iar atunci când este moale, adaugi 4 linguri de pastă de ardei capia sau suc de roşii, în care desfaci 1 linguriţă de pastă de tomate.
Fasole batuta cu usturoi si ceapa din: fasole, usturoi, ulei, ceapa, pasta de tomate, boia, sare. Ingrediente: 500 g fasole boabe 6 căţei usturoi 200 ml ulei 3 cepe 1 lingură pastă de tomate 1/2 linguriţă boia iute 1/2 linguriţă boia dulce sare Mod de preparare: Pui fasolea la înmuiat cu o seară înainte. O […]
Fasole batuta cu ceapa calita din: fasole boabe, ceapa, marar, usturoi, ulei, sare. Ingrediente: 2 căni fasole boabe uscată (cam 1/2 kg) 3-4 cepe 1 bucheţel mărar uscat 1 căpăţână usturoi 2-3 linguri ulei sare Mod de preparare: Fasolea se curăţă de impurităţi şi de boabele sparte sau stricate (înnegrite). Se pun apoi boabele […]
Fasole batuta cu ardei capia din: fasole, usturoi, ceapa, ardei, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g fasole uscată 1-2 căpăţâni usturoi 1 kg ceapă 2-3 ardei kapia copţi sare piper ulei Mod de preparare: Fasolea se alege de eventualele impurităţi, se spală în câteva ape şi se lasă la înmuiat peste noapte. Se pun […]
Reteta gustoasa de fasole batuta din: fasole, morcov, ceapa, ulei, usturoi, sare, piper. Ingrediente: 500 g fasole 1 morcov 2 cepe ulei usturoi sare piper Mod de preparare: Fasolea se pune la fiert în apă caldă cu sare şi după ce dă în clocot se scurge apa şi se pune din nou la fiert. […]
Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.