Fasole batuta cu masline
PrinteazaFasole batuta cu masline din: fasole boabe, masline, boabe de porumb, ulei de masline, ceapa, boia dulce, usturoi, sare, piper.
- 1 kg fasole boabe
- 200 g masline
- 100 g boabe de porumb
- 100 g ulei de masline
- 2 cepe
- 1/2 lingurita boia dulce
- 5-6 catei de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se înmoaie fasolea de seara, apoi se fierbe bine, schimbând 2-3 ape.
Când s-a răcit, se strecoară de apă şi se dă prin maşina de tocat împreună cu usturoiul.
Se amestecă bine cu uleiul, cu boabele de porumb şi cu măslinele curăţate de sâmburi şi tocate mărunt (se păstrează câteva pentru ornat).
Separat, se taie ceapa peştişori şi se rumeneşte în puţin ulei.
Când este gata, se adaugă putină boia dulce, se toarnă ceapa călită peste fasolea aranjată pe un platou.
Se ornează cu feliute de măsline.
Pofta buna!