Fasole batuta cu usturoi

Printeaza

Fasole batuta cu usturoi din: fasole, ceapa, boia, usturoi, bulion, ulei, sare.

Ingrediente:Fasole_batuta_cu_usturoi

  • 500 g fasole boabe
  • 2 cepe
  • 1/2 lingurita boia
  • 3 catei de usturoi pisati
  • 2 linguri bulion
  • ulei
  • sare

 

Mod de preparare:

Ţii fasolea la înmuiat de seara. A doua zi o pui la fiert, schimbând apa de mai multe ori. Atenţie, de fiecare dată torni numai boabe apă clocotită! Când este aproape fiartă, adaugi sare, după gust, şi o scurgi.

Separat, cureţi, speli ceapa şi o tai julien. Incingi uleiul şi căleşti ceapa până se înmoaie. Adaugi bulionul şi boiaua şi laşi să se combine aromele. Amesteci tot timpul, şi când este gata opreşti focul. Pasezi fasolea fiartă ori o mixezi cu blenderul până devine o pastă.

O freci bine cu usturoi, sare şi cu ulei, dupa gust.  O aranjezi pe un pltou si pui deasupra ceapa calita. Servesti cu muraturi in zilele de post ori garnitura la fripturi.

Fasole batuta cu usturoi

Fasole_batuta_cu_usturoi

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Gabriela Constantin

    Foarte buna fasolea batuta cu usturoi!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.