Fasole batuta cu usturoi
PrinteazaFasole batuta cu usturoi din: fasole, ceapa, boia, usturoi, bulion, ulei, sare.
- 500 g fasole boabe
- 2 cepe
- 1/2 lingurita boia
- 3 catei de usturoi pisati
- 2 linguri bulion
- ulei
- sare
Mod de preparare:
Ţii fasolea la înmuiat de seara. A doua zi o pui la fiert, schimbând apa de mai multe ori. Atenţie, de fiecare dată torni numai boabe apă clocotită! Când este aproape fiartă, adaugi sare, după gust, şi o scurgi.
Separat, cureţi, speli ceapa şi o tai julien. Incingi uleiul şi căleşti ceapa până se înmoaie. Adaugi bulionul şi boiaua şi laşi să se combine aromele. Amesteci tot timpul, şi când este gata opreşti focul. Pasezi fasolea fiartă ori o mixezi cu blenderul până devine o pastă.
O freci bine cu usturoi, sare şi cu ulei, dupa gust. O aranjezi pe un pltou si pui deasupra ceapa calita. Servesti cu muraturi in zilele de post ori garnitura la fripturi.
Fasole batuta cu usturoi
Pofta buna!
Foarte buna fasolea batuta cu usturoi!