Sarmale cu carne de gasca si orez din: piept de gasca, hrean, orez, ceapa, ardei, bulion. Ingrediente: 500 g piept de gâscă tocat 25 frunze de hrean 50 g orez 1 ceapă 1 morcov 1 ardei capia copt cimbru 2-3 linguri de bulion 2 linguri de ulei piper foi de dafin Mod de preparare: Se […]
Fasole boabe cu carne de gasca
PrinteazaFasole boabe cu carne de gasca din: fasole, pulpe si aripi de gasca, ceapa, ulei, sare, piper, tarhon, rosii, marar.
- 1/2 kg fasole boabe
- 2 pulpe + spatele şi aripile de gâscă
- 2 cepe
- 4 linguri cu ulei
- sare
- piper boabe
- 4-5 fire de tarhon
- 2 roşii (sau bulion de roşii)
- mărar tocat
Mod de preparare:
Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi în 2-3 ape, lăsaţi să se înmoaie 8-10 ore acoperită cu apă rece.
Aruncaţi apa în care a stat fasolea, umpleţi cu apă rece cât să o acoperiţi, apoi lăsaţi să clocotească 3-5 min şi aruncaţi apa.
Puneţi 3-4 măsuri de apă într-un vas mare emailat (apa se socoteşte la 1 măsură de fasole), adăugaţi carnea de gâscă spălată şi porţionată, tarhonul şi câteva boabe de piper.
Acoperiţi vasul şi lăsaţi să fiarbă la foc moale.
Când carnea şi fasolea au fiert adăugaţi un sos de ceapă (ceapă călită în ulei până se înmoaie, se amestecă cu bulion de roşii sau cu roşii decojite şi tăiate felii, se fierb împreună 5-10 min), săraţi şi fierbeţi încă 10 min.
Presăraţi mărarul tocat peste mâncare, stingeţi focul.
Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă şi salată de sezon.
Pofta buna!
poate iti place si:
Sarmale cu carne de gasca si orez
Pilaf cu carne de gasca si stafide
Pilaf cu carne de gasca si stafide din: gasca, faina, orez, oua, ulei, stafide, fistic, vin, ceapa, cascaval. Ingrediente: 1 gâscă de 3,5 kg 200 g făină 250 g orez 2 ouă 200 ml ulei 100 g stafide 50 g fistic 1 pahar cu vin roşu dulce 2 cepe 100 g caşcaval Mod de preparare: […]
Pofta buna!