Fasole cu carnati picanti de oaie si carne de vita din: fasole, cârnaţi picanţi de oaie, carne de vita, ceapa, pastarnac, telina, morcov, unt, ulei de masline, seminţe de coriandru, vin alb, bulion, boia, foi de dafin, cimbru proaspăt, portocala, usturoi. Ingrediente: 500 g fasole 200 g cârnaţi picanţi de oaie 100 g carne de vita 3 cepe 1 păstâmac 1/3 dintr-o telina 1 […]
Fasole boabe cu carne de vita
PrinteazaFasole boabe cu carne de vita din: carne de vita, fasole, ulei, ceapa, bulion, dafin, piper, sare.
Poate iti place si:
- 1/2 kg carne de vită (de preferat vitel sau mânzat)
- 2 câni fasole boabe
- 2 linguri ulei (untură)
- 2 cepe
- 1 lingură bulion (sau 3 roşii)
- foi de dafin
- piper
- sare
Mod de preparare:
Carnea se spală, se curăţă de pieliţe şi se taie în bucăţi mai mici. Intr-o cratiţă de 3 I se pune la prăjit, în ulei, carnea şi ceapa tăiată mărunt. Când carnea s-a rumenit, se adaugă 1-2 pahare de supă (sau apă caldă) şi se lasă la fiert înăbuşit (acoperită).
Dacă este vorba de carne mai tare, fiertul poate dura mai mult şi se adaugă pe parcurs supă sau apă caldă.
Separat, se fierbe în mai multe ape fasolea boabe. Când fasolea este gata fiartă (dar nu sfărâmată), se scurge de apă şi se adaugă peste carnea fiartă. Tot acum se mai adaugă bulionul, mirodeniile şi sarea (după gust).
Se completează cu zeama în care a fiert fasolea, mâncarea fiind mai gustoasă dacă are zeamă mai multă.
Se serveşte cu salată de varză acră, gogoşari în oţet, castraveciori acri sau ceapă roşie zdrobită (şi presărată cu sare).
Pofta buna!
Poate te intereseaza si:
Fasole verde cu carne de vita
Fasole verde cu carne de vita din: carne de vită, fasole, ulei, rosii, sare, faina, patrunjel, ceapa, smantana, usturoi. Ingrediente: 800 g carne de vită 1,4 kg fasole verde (grasă) ori fideluţă 150 ml ulei 200 g roşii sare 1 lingură făină pătrunjel verde 2 cepe 200 g smântână 4-5 căţei de usturoi Mod […]
Pofta buna!