Oregano este o plantă aromatică perenă care aparține familiei Lamiaceae, fiind cunoscută și sub denumirea de origan. Este folosită adesea în bucătăria mediteraneană pentru aroma sa puternică și picantă, care se potrivește bine cu roșiile, carnea și brânzeturile. Cultivarea oregano este relativ simplă și poate […]
Fasole boabe cu ceapa calita
PrinteazaFasole boabe cu ceapa calita din: fasole uscata, ceapa, boia dulce, piper alb, ulei de masline si sare.
Ingrediente:
- 600 g fasole uscata cu bobul mare
- 4 cepe
- o lingura boia dulce
- piper alb macinat
- 4-5 linguri ulei de masline
- sare
Mod de preparare:
Se alege fasolea bob cu bob, se spală în câteva ape şi apoi se lasă de seara până dimineaţa în apă, ca să se înmoaie bine.
A doua zi, se scurge de apă şi se pune să fiarbă în apă călduţă. Se schimbă apa de 3- 4 ori, astfel încât fasolea să elimine prin fierbere toxinele.
După ce s-a înmuiat şi a fiert bine, se pun boabele într-o sită la scurs şi se acoperă cu un capac.
Separat, într-o cratiţă, se pune uleiul, se încinge şi se căleşte ceapa tăiată fâşii subţiri.
După ce s-a călit, se adaugă fasolea fiartă, se condimenteazătu sare, piper şi boia dulce şi se bagă în cuptor să scadă. Fasolea se serveşte cu murături.
Fasole boabe cu ceapa calita
Pofta buna!
Rețeta Autentică de Cașcaval Pane – Secretul Gustului Perfect
din: cascaval, oua, faina, pesmet, sare, piper, ulei. Descoperă rețeta tradițională de cașcaval pane, cu un gust inegalabil. Iată cum să obții crocanteala perfectă și să impresionezi cu această delicatesă! Ingrediente: 4 bucăți de cașcaval (aproximativ 200g fiecare) 2 ouă mari 100g făină 150g pesmet Sare […]
Nu-mi place fasolea