Fasole boabe cu coriandru
PrinteazaFasole boabe cu coriandru din: fasole boabe, coriandru, usturoi, ulei de masline, apa, sare, piper.
- 500 g fasole boabe
- 2 legături coriandru verde
- 2 legături coriandru uscat, fărâmiţat
- 4 căţei usturoi
- 1 ceaşcă ulei de măsline
- 2 pahare apă caldă
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se curăţă bine fasolea de impurităţi şi se spală în mai multe ape. Se lasă la înmuiat până a doua zi. într-un vas cu ulei încins, se călesc coriandrul şi usturoiul. Când usturoiul s-a înmuiat, se adaugă fasolea.
Se amestecă, la foc domol, continuu, adăugându-se apa, sarea şi piperul. Se lasă la foc mic până când apa scade foarte mult. (Tot timpul trebuie să se amestece, pentru a nu se prinde de fundul vasului). Se ia vasul de pe foc şi se lasă să se răcească bine.
Se răstoarnă pe un platou de servire mai întins.
Se serveşte caldă sau rece, cu garnitură de morcov ras.
Pofta buna!