Fasole boabe cu carne de berbec

Printeaza

Fasole boabe cu carne de berbec din: carne de berbec, fasole, usturoi, slanina afumata, bulion, dafin, vin, sare, piper, morcovi, pastarnac, ceapa, ulei.

Ingrediente:Fasole boabe cu carne de berbec

  • 1 kg carne de berbec
  • 700 g fasole boabe
  • 4-6 căţei de usturoi
  • 200 g slănină afumată
  • 2 linguri cu bulion
  • 1 foaie de dafin
  • 1 pahar cu vin
  • sare
  • piper boabe
  • 2 morcovi
  • 1 păstâmac
  • 1 ceapă
  • 1 ceaşcă de ulei

 

Mod de preparare:

Spălaţi carnea, zvântaţi cu şerveţele de hârtie sau cu prosop curat, împănaţi cu bucăţi de slănină şi usturoi curăţat de coajă. Astfel pregătită, carnea se pune în tava de friptură, se acoperă cu apă sau supă strecurată şi se pune pe flacără.

Se lucrează cu vasul acoperit. După 1 oră, carnea se întoarce şi se continuă frigerea după ce se pun peste friptură: dafinul, sare, piper boabe, vinul.

Alegeţi fasolea, spălaţi şi lăsaţi să se înmoaie 8-10 ore. Procedaţi ca la reţeta de mai sus. Fierbeţi cu morcovi, ceapă, păstâmac, curăţate şi tăiate felii până când se poate consuma. Răsturnaţi fasolea în tava cu friptură, adăugaţi bulion sau roşii felii şi lăsaţi să stea în cuptor 15-20 min. Porţionaţi carnea şi fasolea în farfurii.

Serviţi mâncarea caldă, lângă pâine proaspătă şi vin alb. Este potrivită o salată de murături.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.