Fasole boabe cu şuncă şi peşte afumat

Printeaza

Fasole boabe cu şuncă şi peşte afumat

Ingrediente:Fasole boabe cu şuncă şi peşte afumat

  • 400 g şuncă afumată
  • 200 g peşte afumat
  • 150 g grăsime sau ulei
  • 400 g roşii
  • 400-500 g fasole uscată boabe mari
  • 5 căţei usturoi
  • 1 foaie dafin
  • sare
  • 1 vîrf de cuţit muştar

 

Mod de preparare:

Fasolea se fierbe timp de 10 minute, se strecoară, se pune în 3 1 apă fierbinte şi se fierbe cu şunca şi foaia de dafin.

Cînd este gata scăzută, se pune mujdei, peşte afumat tăiat julien, sare, vin, muştar şi se mai fierbe 5 minute.

Se pune într-un platou adînc garnisit cu şunca tăiată felii şi bu­chete de roşii sotate în ulei cu sare, puţin zahăr şi usturoi.

Separat se ser­veşte sos Madera.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.