Fasole boabe cu şuncă şi peşte afumat
PrinteazaFasole boabe cu şuncă şi peşte afumat
- 400 g şuncă afumată
- 200 g peşte afumat
- 150 g grăsime sau ulei
- 400 g roşii
- 400-500 g fasole uscată boabe mari
- 5 căţei usturoi
- 1 foaie dafin
- sare
- 1 vîrf de cuţit muştar
Mod de preparare:
Fasolea se fierbe timp de 10 minute, se strecoară, se pune în 3 1 apă fierbinte şi se fierbe cu şunca şi foaia de dafin.
Cînd este gata scăzută, se pune mujdei, peşte afumat tăiat julien, sare, vin, muştar şi se mai fierbe 5 minute.
Se pune într-un platou adînc garnisit cu şunca tăiată felii şi buchete de roşii sotate în ulei cu sare, puţin zahăr şi usturoi.
Separat se serveşte sos Madera.
Pofta buna!