Fasole boabe cu vin

Printeaza

Fasole boabe cu vin din: fasole, ceapa, unt sau ulei, vin alb, patrunjel, piper, sare.

Ingrediente:Fasole boabe cu vin

  • două căni fasole albă boabe
  • 2 cepe medii
  • 2 linguri unt (ulei)
  • 1 cană vin alb
  • pătrunjel tocat (2 linguri)
  • piper
  • sare

 

Mod de preparare:

Fasolea se alege, se spală, senine la muiat de pe o zi pe alta şi se fierbe în apă cu puţină sare, apoi se strecoară din apa în care a fiert.

Ceapa se toacă şi se prăjeşte în unt (ulei), apoi se adaugă fasolea fiartă (eventual şi puţină zeamă în care a fiert, vinul, pătrunjelul, piperul şi sarea. Se mai fine puţin la foc potrivit (circa 15 minute), apoi poate fi servită.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.