Fasole boabe fiarta
PrinteazaFasole boabe fiarta din: fasole, morcov, ceapa, patrunjel, pastarnac, piper, dafin, sare.
- 1/2 kg fasole albă, boabe, uscată
- 1 morcov
- 1 ceapă
- 1 pătrunjel
- 1 pâstârnac
- piper boabe
- foi de dafin
- sare
Mod de preparare:
Fasolea se alege, se spală şi se pune la muiat câteva ore, în apă călduţă. Se pune apoi la fiert în apă rece.
După ce a dat într-un clocot, apa în care a fiert se aruncă şi se pune fasolea să fiarbă în altă apă, impreună cu ceapa, zarzavaturile curăţate, piperul şi foile de dafin. Când fasolea este aproape gata, se pune sarea.
Când boabele de fasole s-au muiat (fără să se sfărâme), se scot din oala în care au fiert şi pot fi servite direct, cu salată de varză acră sau murături, sau pot fi folosite pentru a pregăti salate sau alte preparate pe bază de fasole.
Pofta buna!