Fasole boabe cu sos tomat

Printeaza

Fasole boabe cu sos tomat din: fasole boabe, ulei, ceapa, morcovi, rosii decojite, sare, piper, telina, patrunjel.

Ingrediente:Fasole boabe cu sos tomat

  • 500 g fasole boabe
  • 1 cană ulei
  • 3 cepe mijlocii
  • 3 morcovi
  • 1/2 cutie roşii decojite
  • sare
  • piper
  • telină
  • pătrunjel tocat

Mod de preparare:

Fasolea, spălată şi lăsată cu o seară înainte la înmuiat, se pune la fiert cu multă apă, după care se scurge complet.

Se călesc pe rând, în acelaşi ulei, ceapa tocată mărunt, morcovii şi ţelina rase. Se pun înapoi ceapa şi morcovii şi se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt şi roşiile pasate. Se lasă să fiarbă înăbuşit şi se adaugă fasolea.

Se sărează, se piperează şi se mai lasă l a fiert câteva minute.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.