Fasole boabe cu sos tomat
PrinteazaFasole boabe cu sos tomat din: fasole boabe, ulei, ceapa, morcovi, rosii decojite, sare, piper, telina, patrunjel.
- 500 g fasole boabe
- 1 cană ulei
- 3 cepe mijlocii
- 3 morcovi
- 1/2 cutie roşii decojite
- sare
- piper
- telină
- pătrunjel tocat
Mod de preparare:
Fasolea, spălată şi lăsată cu o seară înainte la înmuiat, se pune la fiert cu multă apă, după care se scurge complet.
Se călesc pe rând, în acelaşi ulei, ceapa tocată mărunt, morcovii şi ţelina rase. Se pun înapoi ceapa şi morcovii şi se adaugă pătrunjel verde, tocat mărunt şi roşiile pasate. Se lasă să fiarbă înăbuşit şi se adaugă fasolea.
Se sărează, se piperează şi se mai lasă l a fiert câteva minute.
Pofta buna!