Fasole boabe cu stevie si coriandru
PrinteazaFasole boabe cu stevie si coriandru din: fasole boabe, stevie, ulei, usturoi, coriandru, rosii decojite, suc de rosii, apa, sare.
- 500 g fasole boabe
- 2 kg ştevie
- 1 cană ulei de măsline
- 4 căţei usturoi, pisat
- 1 legătură coriandru, uscat şi fărâmiţat
- 5 roşii decojite
- 1 pahar suc de roşii
- 1 pahar apă
- sare
Mod de preparare:
Fasolea, bine spălată, se lasă în apă la înmuiat o jumăitate de zi, după care se pune la fiert, schimbând apa de două-trci ori. Se lasă să se scurgă.
Ştevia se curăţă de codiţe, se spalăi în mai multe ape şi se taie mărunt. Se călesc, amestecând tot timpul, în ulei încins, coriandrul şi usturoiul. Când usturoiul s-a înnnuiat, se sărează şi se adaugă fasolea şi ştevia.
Se omogenizează, amestecând tot timpul, la foc mic, timp de aproximativ zec<e minute. Se adaugă roşiile, tăiate mărunt, sucul de roşii şi apa şi se lasă, tot la foc mic, până când începe să fiarbă. Se răstoaimă pe un platou.
Se serveştte rece, cu rondele de lămâie şi roşii.
Pofta buna!