Fasole Boston cu afumatura

Printeaza

Fasole Boston cu afumatura din: jambon de porc afumat, ulei de masline, ceapa, usturoi, fasole alba, rosii pasate, sirop de artar, melasa, pudra de mustar, sos Worcester, scortisoara, supa de pasare, sare si piper.

 

Ingrediente:Fasole_Boston_cu_afumatura

  • cca 600 g jambon de porc afumat
  • 2 linguri ulei de măsline
  • 1 ceapă tăiată felii
  • 2 căţei de usturoi tăiaţi felii
  • 2 conserve boabe de fasole albă (400 g fiecare)
  • 100 ml roşii pasate
  • 2 linguri sirop de arţar
  • 1 lingură melasă
  • 2 linguri pudră de muştar
  • 1 linguriţă sos Worcester
  • 1 praf scorţişoară măcinată
  • 300 ml supă de pasăre
  • sare, piper

 

Mod de preparare:

Se încinge cuptorul la 180 °C. Se taie felii jambonul. Se încinge uleiul de măsline într-o cratiţă de fontă şi se prăjeşte carnea de jur-împrejur 4 min.

Se adaugă ceapa şi usturoiul şi se mai prăjesc 3 min.

Se adaugă roşiile pasate, siropul de arţar, melasa, muştarul, scorţişoara şi sosul Worcester; se lasă să fiarbă împreună la foc moale câteva minute şi se toarnă supa; se amestecă.

Se acoperă cu folie de aluminiu şi se prăjesc 50 min. Se îndepărtează folia de aluminiu şi se adaugă boabele de fasole trecute prin jet de apă rece, sare, piper şi se fierb cca 10-15 min. până ce sosul se îngroaşă şi carnea se rumeneşte.

Se stropesc cu sos de carne în acest timp. Se serveşte mâncarea cu pâine crocantă.

 

Fasole Boston cu afumatura

Fasole_Boston_cu_afumatura

 

 

 

 

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.