Fasole cu bureţi de toamnă

Printeaza

O reteta de fasole cu bureti de toamna din: fasole alba uscata, bureti de toamna, ceapa rosie, ardei gras, rosii, ulei, cimbru, sare si piper.

Ingrediente:Fasole cu bureţi de toamnă

  • 400 g fasole alba uscata
  • 800 g bureti de toamna – iutari sau ghebe
  • 1 ceapa rosie
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 100 ml ulei
  • 1 lingura cimbru uscat sau 1 leg cimbru verde
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Puneţi la fiert fasolea înmuiată, de pe o zi pe alta, schimbaţi de două, trei ori apa de fiert cu altă apă fierbinte. Când boabele au fiert, scurgeţi apa. Curăţaţi bureţii şi legumele, tăiaţi-leîn cubuleţe, felii, rondele, după plac.

Căliţi-le în ulei, cu sare şi piper şi când s-au înmuiat puneţi-le peste fasole. Amestecaţi, adăugaţi cimbrul mărunţit, sare şi piper dacă mai este nevoie şi serviţi preparatul cald sau rece, după plac.

Fasole cu bureţi de toamnă

Fasole cu bureţi de toamnă

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.