Fasole cu bureţi de toamnă
PrinteazaO reteta de fasole cu bureti de toamna din: fasole alba uscata, bureti de toamna, ceapa rosie, ardei gras, rosii, ulei, cimbru, sare si piper.
- 400 g fasole alba uscata
- 800 g bureti de toamna – iutari sau ghebe
- 1 ceapa rosie
- 1 ardei gras
- 2 rosii
- 100 ml ulei
- 1 lingura cimbru uscat sau 1 leg cimbru verde
- sare
- piper
Mod de preparare:
Puneţi la fiert fasolea înmuiată, de pe o zi pe alta, schimbaţi de două, trei ori apa de fiert cu altă apă fierbinte. Când boabele au fiert, scurgeţi apa. Curăţaţi bureţii şi legumele, tăiaţi-leîn cubuleţe, felii, rondele, după plac.
Căliţi-le în ulei, cu sare şi piper şi când s-au înmuiat puneţi-le peste fasole. Amestecaţi, adăugaţi cimbrul mărunţit, sare şi piper dacă mai este nevoie şi serviţi preparatul cald sau rece, după plac.
Fasole cu bureţi de toamnă
Pofta buna!