Fasole cu carnati si carne de porc
PrinteazaFasole cu carnati si carne de porc din: carnati, carne de porc, fasole, ulei, ceapa, usturoi, suc de rosii, frunze de dafin, sare, piper.
- 4 carnati
- 300 g carne de porc
- 500 g fasole
- 50 ml ulei
- 2 cepe
- 4 catei de usturoi
- 200 ml suc de rosii
- 2 frunze dafin
- sare
- piper
Mod de preparare:
Laşi fasolea peste noapte la înmuiat. Scurgi şi pui la fiert în 2-3 ape, dar iei de pe foc când bobul este încă tare.
Tai carnaţii felii şi carnea bucăţi. încingi uleiul într-o tigaie şi pui toată carnea la rumenit. Laşi pe hârtie absorbantă, pentru a elimina excesul de ulei.
Cureţi ceapa şi usturoiul, le toci şi le pui la sotat în acelaşi ulei în care a fost şi carnea. Adaugi frunzele de dafin, sucul de roşii, sarea şi piperul şi mai laşi pe foc 5 minute.
Apoi scurgi uleiul, iar ingredientele (arunci frunzele de dafin) le amesteci într-o oală cu fasolea, carnea şi carnaţii.
Torni apă caldă peste ele şi laşi la fiert jumătate de oră, la foc potrivit. Serveşti caldă.
Fasole cu carnati si carne de porc
Pofta buna!