Fasole cu carne afumata de porc
PrinteazaO reteta simpla de fasole cu carne afumata de porc din: carne afumata de porc, fasole boabe, ceapa, usturoi, untura, ardei gras, supa, rosii, varza alba si sare.
Ingrediente:
- 1 kg carne afumată de porc
- 300 g fasole boabe
- 3 cepe
- 3 căţei usturoi
- 3 linguri untură
- 5 ardei graşi
- 2 l supă
- 500 g roşii tăiate mărunt, fară seminţe şi pieliţe
- 1/4 varză albă
- sare, după gust
Mod de preparare:
Carnea se taie bucăţi potrivite şi se prăjeşte uşor în untură, alături de ceapa tăiată mărunt şi usturoiul pisat. Fasolea, lăsată cu o scară înainte la înmuiat, se toarnă deasupra şi se completează cratiţa cu supă.
Se lasă să fiarbă le foc mic, o jumătate de oră. Se adaugă ardeii tăiaţi mărunt, varza tocată fin şi roşiile. Se lasă la cuptor încă o jumătate de oră.
Poftă bună!