Fasole cu carne afumata
PrinteazaFasole cu carne afumata
Ingrediente:
- 400 g fasole
- 500 g carne
- 2 cepe
- foaie de dafin
- sare
Pentru rantaş :
- grăsime
- făină
Mod de preparare:
Fasole cu carne afumata: Spălăm şi radem carnea de porc afumată, o tăiem în bucăţi şi o punem într-o cratiţă. Acoperim cu apă şi o punem la fiert. Cand începe să clocotească, scurgem apa şi umplem din nou cu apă clocotită.
Fierbem fasolea ca pentru costiţă cu fasole albă (bobul să rămană întreg).
Facem sosul la fel ca la costiţă cu fasole albă, stingem cu zeamă de carne. Adăugăm în sos ceapă mai multă, deoarece dă fasolei dulceaţă. Se poate pune foaie de dafin.
Turnăm toată zeama de carne în sos după ce dă cateva clocote, adăugăm carnea şi pe urmă fasolea strecurată. Lăsam mancarea la foc domol, să stea, ca sa prindă faţă.
Dacă este prea scăzută, mai adăugăm in zeama fasolei.
Pofta buna!