Fasole cu carne afumata

Printeaza

Fasole cu carne afumata

Ingrediente:

  • 400 g fasole
  • 500 g carne
  • 2 cepe
  • foaie de dafin
  • sare

Pentru rantaş :

  • grăsime
  • făină

Mod de preparare:

Fasole cu carne afumata: Spălăm şi radem carnea de porc afu­mată, o tăiem în bucăţi şi o punem în­tr-o cratiţă. Acoperim cu apă şi o punem la fiert. Cand începe să clocotească, scur­gem apa şi umplem din nou cu apă clo­cotită.

Fierbem fasolea ca pentru costiţă cu fasole albă (bobul să rămană întreg).

Facem sosul la fel ca la costiţă cu fa­sole albă, stingem cu zeamă de carne. Adăugăm în sos ceapă mai multă, deoarece dă fasolei dulceaţă. Se poate pune foaie de dafin.

Turnăm toată zeama de carne în sos după ce dă cateva clocote, adăugăm carnea şi pe urmă fasolea strecurată. Lăsam mancarea la foc domol, să stea, ca sa prindă faţă.

Dacă este prea scăzută, mai adăugăm in zeama fasolei.

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.