Fasole cu carne de porc
PrinteazaFasole cu carne de porc din: ulei de masline, usturoi, paparika, cotlete de porc, fasole, pasta de rosii, pasta de ardei, zahar, ciolan afumat, paine, patrunjel.
Ingrediente:
- 2 linguri ulei de măsline
- 2 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 2 linguri de paprika afumată
- 500 g de cotlete de porc fără os, tăiate în 4
- 2 conserve a 400 g de fasole, boabele scurse şi clătite
- 400 g passata de roşii
- 2 linguriţe pastă de ardei iute
- 1 lingură de zahăr
- 100 g de ciolan afumat
- 4 felii de pâine albă cu crustă crocantă
- 0 mână de pătrunjel, tocat grosier
Mod de preparare:
Incinge cuptorul la 180° C. Amestecă uleiul, usturoiul şi paprika, apoi unge carnea de porc cu acest amestec.
Intr-o tavă ceramică termorezistentă, amestecă fasolea cu passata, pasta de ardei iute, zahărul şi ciolanul. Aşază carnea deasupra fasolei, împingând-o uşor înăuntru.
Coace mâncarea 40 de minute, până când carnea de porc este bine pătrunsă.
Prăjeşte pâinea şi serveşte-o împreună cu fasolea. Presară pătrunjel deasupra înainte de a servi mâncarea.
Pofta buna!