Fasole cu carne tocată
PrinteazaO reteta de fasole cu carne tocata din: fasole uscata, ceapa rosie, usturoi, carne tocata de vita, rosii, bulion, supa de legume, ardei iute, condimente, sare, piper, ulei, oregano, chimen si patrunjel.
- 500 g fasole uscata
- 3 cepe rosii (una pentru decor)
- 4 catei de usturoi
- 500 g carne tocata de vita
- 3 rosii
- 2 linguri cu bulion
- 100 ml supa de legume
- 1 ardei iute tocat
- 1 lingura cu condimente
- sare
- piper
- ulei
- oregano
- chimen
- 1 legatura de patrunjel
Mod de preparare:
Pune fasolea la inmuiat cu o zi inainte. Inainte cu o ora de a te apuca de gatit, pune-o la fiert in apa cu un praf de sare.
Schimba apa o data, dupa ce a clocotit si lasa pe foc fierbe fasolea.
Condimenteaza carnea cu piper, oregano, chimen, amesteca si lasa la rece pana cand fasolea e aproape gata.
Taie ceapa si usturoiul marunt si caleste-le 2-3 minute in ulei.
Cand ceapa este translucida, adauga carnea tocata si lasa 15 minute pe foc.
Amesteca din cand in cand.
Cand carnea si-a schimbat culoarea (a devenit maronie), adauga ardeiul iute tocat, condimente si supa de legume, fasolea fiarta.
Lasa 20 de minute sa fiarba, pana scade, apoi adauga bulionul si rosiile tocate.
Lasa sa fiarba 20 de minute, pana la consistenta unui sos gros. Adauga sare si piper daca e nevoie.
Decoreaza cu patrunjel verde, fasii de morcov si serveste cu chifle picante.
Fasole cu carne tocată
Pofta buna!
Incoming search terms:
- fasole cu carne tocata