Fasole cu bacon
PrinteazaFasole cu bacon din: usturoi, ceapa, ulei de masline, bacon, morcov, ierburi, fasole, pasta de tomate, supa pui.
- 1 căţel de usturoi mare, zdrobit
- 50 g de ceapă tocată
- 1 lingură ulei de măsline
- 50 g de bacon, tocat cubuleţe
- 1/2 morcov, feliat subţire sau ras
- 1/2 linguriţă mix de ierburi aromatice sau puţin cimbru sau rozmarin proaspăt
- 100 g de fasole boabe, fiartă
- 1 lingură pastă de tomate
- 1/2 cub pentru supă de pui
Mod de preparare:
Intr-un bol potrivit pentru cuptorul cu microunde, amestecă usturoiul şi ceapa cu uleiul şi puţină sare. Adaugă baconul şi dă-l la microunde pe treapta High 30-40 secunde până se înmoaie ceapa şi usturoiul, iar baconul devine uşor crocant.
Adaugă morcovul, ierburile aromatice, fasolea şi pasta de tomate, împreună cu o lingură de apă. Presară cubul pentru supă fărâmiţat şi amestecă bine.
Acoperă cu folie alimentară şi înţeapă centrul. Dă-le din nou la microunde pe treapta High timp de 2 minute pentru a se încălzi bine. Lasă deoparte 1 minut înainte de servire.
Pofta buna!