Fasole cu calamari

Printeaza

O reteta simpla de fasole cu calamri din: fasole pestrita, calamari, usturoi, ulei de masline extravirgin, rozmarin, rosii cherry, sare cu verdeturi, piper.

Ingrediente:Fasole cu calamari

  • 200 g fasole pestriţă boabe
  • 130 g calamari foarte mici
  • 2 căţei de usturoi
  • 4 linguri ulei de măsline extravirgin
  • 1 crenguţă de rozmarin
  • 6 roşii cherry
  • sare cu verdeţuri (specială pen­tru peşte)
  • sare şi piper

 

Mod de preparare:

Pune fasolea la înmuiat peste noapte, apoi fierbe-o (pre­ferabil în oala de fiert sub presiune) în apă sărată, în care ai pus 1 căţel de usturoi necurăţat şi crenguţa de rozmarin. Spală calamarii, eliminând ochiul central şi osciorul din interior.

Căleşte într-o tigaie celălalt căţel de usturoi, cu puţin ulei şi cu roşiile spălate şi tăiate jumătăţi timp de 5 minute. Pune sare şi piper, după gust, apoi adaugă fasolea scur­să de apă. Las-o să se aromeze, stropind-o cu puţină apă caldă.

Imparte amestecul de fasole (fierbinte) în 4 boluri. Presară calamarii cu sare aromată, după gust, şi rumeneş- te-i puţin într-o tigaie neaderentă, fară grăsime. Serveşte calamarii stropiţi cu puţin ulei de măsline.

Fasole cu calamari

Fasole cu calamari

Poftă bună!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.