Fasole cu calamari
PrinteazaO reteta simpla de fasole cu calamri din: fasole pestrita, calamari, usturoi, ulei de masline extravirgin, rozmarin, rosii cherry, sare cu verdeturi, piper.
- 200 g fasole pestriţă boabe
- 130 g calamari foarte mici
- 2 căţei de usturoi
- 4 linguri ulei de măsline extravirgin
- 1 crenguţă de rozmarin
- 6 roşii cherry
- sare cu verdeţuri (specială pentru peşte)
- sare şi piper
Mod de preparare:
Pune fasolea la înmuiat peste noapte, apoi fierbe-o (preferabil în oala de fiert sub presiune) în apă sărată, în care ai pus 1 căţel de usturoi necurăţat şi crenguţa de rozmarin. Spală calamarii, eliminând ochiul central şi osciorul din interior.
Căleşte într-o tigaie celălalt căţel de usturoi, cu puţin ulei şi cu roşiile spălate şi tăiate jumătăţi timp de 5 minute. Pune sare şi piper, după gust, apoi adaugă fasolea scursă de apă. Las-o să se aromeze, stropind-o cu puţină apă caldă.
Imparte amestecul de fasole (fierbinte) în 4 boluri. Presară calamarii cu sare aromată, după gust, şi rumeneş- te-i puţin într-o tigaie neaderentă, fară grăsime. Serveşte calamarii stropiţi cu puţin ulei de măsline.
Fasole cu calamari
Poftă bună!