Fasole cu carnati si bacon

Printeaza

Fasole cu carnati si bacon din: fasole, bacon, carnat, ceapa, dafin, rosii, usturoi, ulei.

Ingrediente:Fasole cu carnati si bacon

  • 500 g fasole
  • 250 g cubulete de bacon
  • 250 g cârnat afumat
  • 2 cepe
  • 2 foi dafin
  • 400 g cuburi de roşii in bulion
  • un căţel usturoi
  • o lingura ulei
  • sare
  • piper

 

Mod de preparare:

Cu o seară înainte se pune fasolea la înmuiat în apă rece. Fasolea umflată se pune la fiert pentru o oră. Cubuleţele de bacon şi cârnatul feliat se pun să se călească în ulei, apoi se scot după ce s-au rumenit uşor.

Se căleşte ceapa tocată în acelaşi ulei şi se pune apoi peste fasolea fiartă. Se adaugă baconul şi cârnaţii, foile de dafin, se lasă un clocot, se pun usturoiul, sare şi piper.

Se mai lasă 15 minute pe foc.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.