Fasole cu carnati si bacon
PrinteazaFasole cu carnati si bacon din: fasole, bacon, carnat, ceapa, dafin, rosii, usturoi, ulei.
- 500 g fasole
- 250 g cubulete de bacon
- 250 g cârnat afumat
- 2 cepe
- 2 foi dafin
- 400 g cuburi de roşii in bulion
- un căţel usturoi
- o lingura ulei
- sare
- piper
Mod de preparare:
Cu o seară înainte se pune fasolea la înmuiat în apă rece. Fasolea umflată se pune la fiert pentru o oră. Cubuleţele de bacon şi cârnatul feliat se pun să se călească în ulei, apoi se scot după ce s-au rumenit uşor.
Se căleşte ceapa tocată în acelaşi ulei şi se pune apoi peste fasolea fiartă. Se adaugă baconul şi cârnaţii, foile de dafin, se lasă un clocot, se pun usturoiul, sare şi piper.
Se mai lasă 15 minute pe foc.
Pofta buna!