Fasole cu ciolan afumat, cimbru si tarhon
PrinteazaFasole cu ciolan afumat, cimbru si tarhon
- 1 kg fasole boabe
- 1 ciolan afumat
- 4 cepe
- 1 morcov
- 1/2 ţelină
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 păstârnac
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 lingură pastă de ardei
- 1 foaie de dafin
- cimbru
- tarhon
- piper
- sare
Mod de preparare:
Alegi fasolea, o speli bine şi o laşi la înmuiat în apă rece de seara până dimineaţa, când o pui la fiert cu apă rece. După ce a dat într-un clocot, strecori fasolea, o pui din nou la fiert cu apă fierbinte şi adaugi şi ciolanul afumat.
Potriveşti de sare după ce bobul de fasole a plesnit la fiert. Intre timp, cureţi 1 ceapă, morcovul, ţelina, rădăcina de pătrunjel şi păstârnacul, le speli şi le adaugi în oală după ce a fiert fasolea cu ciolanul 30 de minute.
Când ciolanul a fiert, îl scoţi o dată cu legumele întregi, tai felii carnea de pe ciolan şi o laşi deoparte. Cureţi şi celelalte cepe, le tai mărunt, le căleşti cu pasta de ardei şi pasta de tomate şi le laşi la foc mic timp de 15 minute.
Pui apoi într-o cratiţă fasolea cu ceapa călită şi feliile de carne, adaugi condimente după gust şi dai mâncarea la cuptor pentru o oră, la foc potrivit.
Fasole cu ciolan afumat
Poftă bună!