Fasole cu ciolan afumat
Printeaza- 1 kilogram fasole
- 1 kilogram ciolan afumat
- 3-4 cepe roşii
- sare
- piper
- foi de dafin
- 3-4 linguri de ulei
- 1-2 legături de mărar
- 1 borcan de pastă de roşii
Mod de preparare:
Se alege fasolea de seara, se spală în 2-3 ape şi se pune până dimineaţa să se înmoaie în apă caldă. Dimineaţa se scurge apa, apoi se pune să fiarbă în apă cu sare şi se lasă să dea în câteva clocote. Se aruncă apa şi se mai fierbe în 2-3 ape.
Se scurge apoi fasolea şi se pregă tesc celelalte ingrediente. Se curăţă ceapa roşie, se taie solzişori, se pune la călit într-o cratiţă, iar după câteva minute se adaugă fasolea boabe şi o cană de apă caldă.
Se condimentează cu sare şi piper, se mai lasă să dea în câteva clocote şi se adaugă pasta de roşii. Se pun 2-3 foi de dafin şi se bagă la cuptorul bine încins.
Cât timp stă fasolea la cuptor, se pregăteşte ciolanul. Se porţionează şi se pune la prăjit în sucul propriu. După ce s-a rumenit şi pe o parte şi pe cealaltă se aşază peste fasole şi se mai lasă câteva minute în cuptor.
Se ornează cu mărar verde tocat mărunt şi se serveşte caldă cu murături asortate şi cu pâine de casă.
Pofta buna!
Incoming search terms:
- fasole cu ciolan la ceaun
- fasole cu ciolan afumat la ceaun
- fasole cu ciolan afumat la cuptor
- fasole cu ciolan