Fasole cu carnaţi şi dovlecei
PrinteazaFasole cu carnaţi şi dovlecei
Ingrediente:
- 500 g cârnaţi mici
- 500 g fasole galbenă
- 100 g boabe de porumb din conservă
- doi ardei capia
- o ceapă
- 4 căţei de usturoi
- un dovlecel
- 4 roşii
- o linguriţă de seminţe de chimen
- sare, piper
- ulei de floarea-soarelui
- mărar
Preparare:
Fasolea galbenă se spală şi se fierbe în apă fierbinte, în care se adaugă o lingură de sare. Când au fiert, se pun într-o strecurătoare şi se lasă la scurs. Roşiile se curăţă de pieliţă şi se taie în cubuleţe.
Dovlecelul se spală, se scurge de apă şi se taie în felii subţiri. Se pun într-un castron, se presară cu sare, piper şi se amestecă.
Ceapa şi usturoiul se curăţă de foi, se toacă mărunt şi se pun la călit în ulei încins. Când ceapa a devenit maronie, se adaugă ardeii capia curăţaţi de seminţe şi tocaţi în cubuleţe.
Se adaugă feliile de dovlecel şi fasolea galbenă scursă de apă. Se călesc câteva minute, se adaugă roşiile, boabele de porumb, seminţele de chimen, sare şi piper după gust. Se toarnă o cană de apă şi se lasă să fiarbă până când scade sosul format.
Carnaţii se prăjesc în ulei încins fără să se spargă, se scot cu o spumieră şi se pun într-un castron.
Fasole cu cârnaţi şi dovlecei
Pofta buna!