Fasole cu leguminoase si pasta harissa
PrinteazaFasole cu leguminoase si pasta harissa din: ulei, ceapa, usturoi, ardei iute, anason, scortisoara, fasole, concentrat de legume, cimbru, caise deshidratate, cartofi, pasta harissa, patrunjel.
- 1 lingură ulei
- 2 cepe mici, tocate
- 4 căţei de usturoi, zdrobiţi
- 1 ardei iute, tocat
- 2-3 bucăţi anason stea
- 1 baton scorţişoară
- 400 g fasole albă din conservă, scursă de lichid şi clătită
- 500 ml concentrat de legume
- 5 fire cimbru
- 150 g caise deshidratate, tocate
- 150 g cartofi, tăiaţi bucăţi
- 450 g cartofi dulci, tăiaţi bucăţi
- 1/2 lingură pastă harissa
- o mână pătrunjel proaspăt, tocat
Mod de preparare:
Incinge uleiul înîr-un vas cu baza dublă şi prăjeşte ceapa 5 minute, până când se înmoaie. Adaugă usturoiul, anasonul, ardeiul, scorţişoara şi ţine pe foc 2 minute.
Adaugă concentratul de legume, fasolea, caisele, adula punctul de fierbere, micşorează flacăra, acoperă vasul cu capac şi lasă să fiarbă înăbuşit 1 oră.
Adaugă legumele rămase şi lasă din nou să fiarbă înăbuşit 30 minute. Adaugă pasta harissa, pătrunjelul, potriveşte gustul de sare şi piper şi serveşte.
Pofta buna!