Fasole cu orez si telina
PrinteazaFasole cu orez si telina din: fasole boabe, orez, ceapa, morcov, ulei, sare, piper, frunze de telina, pasta de tomate, boia dulce, dafin, faina si patrunjel.
Ingrediente:
- 400 g fasole boabe
- 250 g orez
- 1 ceapă
- 1 morcov
- 150 ml ulei
- sare, piper
- 2-3 ramuri de ţelină cu frunze
- 2 linguri pastă de tomate
- 1 linguriţă boia de ardei dulce
- 1 foaie de dafin
- 1 lingură făină
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Pui fasolea la înmuiat de pe o zi pe alta. O fierbi în 3 l de apă şi, după ce a fiert 10 minute, o scurgi de apă şi o pui în altă apă caldă, pe urmă o dai la fiert timp de 15 minute. Mai schimbi încă o dată apa, apoi fierbi fasolea la foc mic, circa 1 oră şi jumătate.
Separat, fierbi orezul doar pe jumătate, în apă, doar cu o linguriţă de sare. Cureţi, speli şi toci ceapa mărunt, o căleşti 5-6 minute în ulei, împreună cu morcovul dat pe răzătoarea mare. Adaugi pasta de tomate, făina şi stingi totul cu 200 ml de apă. Adaugi în cratiţă fasolea, tulpinile de ţelină tocate mărunt, cu frunze cu tot, şi orezul. Pui şi foaia de dafin, potriveşti gustul de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă la foc mic, timp de 15 minute.
Fasole cu orez si telina
Pofta buna!