Fasole cu rosii marinate, ardei iute si busuioc
PrinteazaFasole cu rosii marinate, ardei iute si busuioc din: fasole mare şi albă, rosii prunisoara, busuioc, ardei iuţi roşii, oţet din vin roşu, ulei de măsline extravirgin, sare, piper negru.
Ingrediente:
- 340 g fasole mare şi albă lăsată la înmuiat peste noapte
- 11 roşii prunişoara coapte medii/mari
- 1 legătură mare de busuioc tăiat mare
- 2 ardei iuţi roşii proaspeţi
- 1 – 1 1/2 linguri de oţet din vin roşu
- 3 linguri de ulei de măsline extravirgin
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
Mod de preparare:
Clătiţi fasolea înmuiată şi acoperiţi-o cu apă. Adăugaţi 1 roşie (acidul din roşie face coaja boabelor mai puţin dură). Aduceţi la fierbere, acoperiţi cratiţa şi ţineţi la foc mic.aproximativ 1 1/2 ore sau până se înmoaie.
Scoateţi codiţele celor 10 roşii rămase şi crestaţi capătul fiecăreia în formă de cruce. Puneţi-le în apă clocotită şi scoateţi-le destul de repede sau când le puteţi decoji. Curăţaţi seminţele, tăiaţi roşiile în bucăţi mari, puneţi-le într-un bol şi adăugaţi restul ingredientelor.
Strecuraţi fasolea mare şi albă fiartă (aruncaţi roşia fiartă cu ea) şi amestecaţi-o încet în marinata de roşii. Lăsaţi-o aproximativ 15 minute, aceasta îi va spori aroma. Serviţi-o caldă sau rece.
Pofta buna!