Fasole cu sos alb si caşcaval
PrinteazaFasole cu sos alb si caşcaval
- 800 g fasole verde (din conservă sau congelată)
- 3 linguri margarină sau ulei
- 2 linguri făină
- 1 ceaşcă lapte
- 1 ou
- 150 g smântână
- 50 g caşcaval
- 1 lingură mărar
- sare
Mod de preparare:
Scurgi fasolea de zeamă, o treci sub un jet de apă rece şi o tai bucăţi. Rumeneşti făina în margarină sau ulei, stingi cu laptele şi laşi să fiarbă până obţii un sos alb. Il laşi să se răcească, apoi îl amesteci cu oul fbătut bine cu furculiţa şi caşcavalul ras.
Adaugi şi smântână, fasolea şi mărarul, potriveşti gustul de sare şi pui compoziţia într-o cratiţă sau într-o tavă unsă cu unt. Dai fasolea la cuptor pentru 10-15 minute să se gratineze.
Fasole cu sos alb si caşcaval
Poftă bună!