Fasole cu sos de rosii
PrinteazaFasole cu sos de rosii din: fasole, ulei, usturoi, vin, otet, rosii, marar, rozmarin.
- 450 g fasole uscată, din conservă
- 2 linguri ulei
- 2 căţei de usturoi, tăiat felii
- 2 linguri piure de roşii
- 2-3 linguri vin alb sec
- 1 linguriţă oţet de vin roşu
- 500 g roşii cireaşă galbene şi roşii
- 1 lingură cu vârf mărar tocat
- 1 lingură rozmarin tocat
Mod de preparare:
Fierbe fasolea în apă clocotită cu sare până când se pătrunde şi apoi scurge de lichid şi clăteşte sub jet de apă rece.
Incinge uleiul şi adaugă ingredientele rămase. Fierbe 10-15 minute până când roşiile se înmoaie şi se sparg. Verifică gustul de sare şi piper şi adaugă fasolea.
Incălzeşte complet înainte de a servi.
Pofta buna!