Fasole cu sos de ulei si otet

Printeaza

Fasole cu sos de ulei si otet din: fasole boabe, ceapă, morcovi, păstâmac, supă concentrată, mărar, ulei, sare, piper măcinat.

Ingrediente:Fasole cu sos de ulei si otet

  • 250 g fasole boabe
  • 1 ceapă
  • 2 morcovi
  • 1 păstâmac
  • 1 lingură supă concentrată
  • mărar tocat
  • 1 ceaşcă ulei
  • sare
  • piper măcinat

Mod de preparare:

Se alege fasolea, se spală şi se dă în clocot. Se aruncă prima apă, se umple oala cu apă rece şi se pune fasolea la fiert.

Când dă în clocot, se adaugă păstâmacul curăţat şi tăiat în două şi o jumătate de linguriţă de sare.

Se fierbe la foc mic o oră, după care se adaugă morcovii curăţaţi şi netăiaţi şi o lingură supă concentrată. Se fierbe până când fasolea nu mai are zeamă.

Se scurge când s-a răcit şi se amestecă cu un sos făcut din ulei, oţet, sare şi piper măcinat. Se adaugă ceapa tocată mărunt, frecată cu sare şi spălată cu apă rece.

Ceapa se stoarce în mână înainte de a fi pusă în castronul de salată. Se amestecă încet, se ornează cu felii de morcov fiert, se presară cu mărar tocat şi se serveşte rece, ca aperitiv.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.