Fasole cu sos de ulei si otet
PrinteazaFasole cu sos de ulei si otet din: fasole boabe, ceapă, morcovi, păstâmac, supă concentrată, mărar, ulei, sare, piper măcinat.
- 250 g fasole boabe
- 1 ceapă
- 2 morcovi
- 1 păstâmac
- 1 lingură supă concentrată
- mărar tocat
- 1 ceaşcă ulei
- sare
- piper măcinat
Mod de preparare:
Se alege fasolea, se spală şi se dă în clocot. Se aruncă prima apă, se umple oala cu apă rece şi se pune fasolea la fiert.
Când dă în clocot, se adaugă păstâmacul curăţat şi tăiat în două şi o jumătate de linguriţă de sare.
Se fierbe la foc mic o oră, după care se adaugă morcovii curăţaţi şi netăiaţi şi o lingură supă concentrată. Se fierbe până când fasolea nu mai are zeamă.
Se scurge când s-a răcit şi se amestecă cu un sos făcut din ulei, oţet, sare şi piper măcinat. Se adaugă ceapa tocată mărunt, frecată cu sare şi spălată cu apă rece.
Ceapa se stoarce în mână înainte de a fi pusă în castronul de salată. Se amestecă încet, se ornează cu felii de morcov fiert, se presară cu mărar tocat şi se serveşte rece, ca aperitiv.
Pofta buna!