Fasole cu spanac si otet balsamic
PrinteazaFasole cu spanac si otet balsamic din: fasole-ochi negri, usturoi, unt fara sare, ulei de masline extravirgin, spanac proaspăt, sare, piper, oţet balsamic.
Ingrediente:
- 340 g fasole-ochi negri lăsată la înmuiat peste noapte
- 2 căţei de usturoi tocaţi
- 1 lingură de unt fără sare
- 1 1/2 linguri de ulei de măsline extravirgin
- 255 g de spanac proaspăt tocat mare
- sare şi piper negru proaspăt măcinat
- 1 lingură de oţet balsamic
Mod de preparare:
Clătiţi fasolea înmuiată şi acoperiţi-o cu apă, aduceţi la fierbere şi ţineţi-o la foc mic în jur de 1 oră sau până devine moale. Strecuraţi-o.
Căliţi usturoiul cu untul şi uleiul până devine auriu. Adăugaţi fasolea şi spanacul tăiat mare şi prăjiţi până când ultimul se ofileşte (aproximativ 1 minut). Asezonaţi şi adăugaţi oţetul balsamic.
Pofta buna!