Fasole cu spanac si otet balsamic

Printeaza

Fasole cu spanac si otet balsamic din: fasole-ochi negri, usturoi, unt fara sare, ulei de masline extravirgin, spanac proaspăt, sare, piper, oţet balsamic.

Fasole cu spanac si otet balsamic

Ingrediente:

  • 340 g fasole-ochi negri lăsată la înmuiat peste noapte
  • 2 căţei de usturoi tocaţi
  • 1 lingură de unt fără sare
  • 1 1/2 linguri de ulei de măsline extravirgin
  • 255 g de spanac proaspăt tocat mare
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 1 lingură de oţet balsamic

Mod de preparare:

Clătiţi fasolea înmuiată şi acoperiţi-o cu apă, aduceţi la fierbere şi ţineţi-o la foc mic în jur de 1 oră sau până devine moale. Strecuraţi-o.

Căliţi usturoiul cu untul şi uleiul până devine auriu. Adăugaţi fasolea şi spanacul tăiat mare şi prăjiţi până când ultimul se ofileşte (aproximativ 1 minut). Asezonaţi şi adăugaţi oţetul balsamic.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.