Fasole la cuptor cu praz, parmezan si smantana

Printeaza

Fasole la cuptor cu praz, parmezan si smantana din: fasole mare şi albă, rosie, praz, usutroi, ulei, sare, piper, smantana, parmezan.

Fasol la cuptor cu praz, parmezan si smantana

Ingrediente:

  • 340 g de fasole mare şi albă lăsată la înmuiat peste noapte
  • 1 roşie (facultativ)
  • 3 fire de praz medii
  • 2 căţei de usturoi mari tocaţi 1 cub de unt
  • 1 lingură de ulei
  • sare şi piper negru proaspăt măcinat
  • 140 ml de smântână
  • 1 mână zdravănă de parmezan proaspăt ras

Mod de preparare:

Clătiţi fasolea înmuiată şi acoperiţi-o cu apă. Adăugaţi roşia (acidul din roşie face coaja boabelor mai puţin dură).

Acoperiţi cu apă, aduceţi la fierbere, puneţi capacul şi apoi ţineţi la foc mic aproximativ 1,5 ore sau până se înmoaie.

Strecuraţi (aruncaţi roşia).

Tăiaţi oblic firele de praz în felii cât se poate de subţiri. Căliţi-le cu usturoiul împreună cu untul şi uleiul şi adăugaţi sare şi piper după gust.

Puneţi peste ele fasolea mare şi albă, amestecaţi şi adăugaţi smântână.

Aşezaţi totul într-un vas puţin adânc, presăraţi parmezanul şi coaceţi într-un cuptor încins (230°C/treapta 8 la cel pe gaz)-timp de 10-15 minute până devine auriu.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.