Fasole fiarta cu unt
PrinteazaFasole fiarta cu unt din: fasole, morcovi, ceapa, tarhon, unt, sare, patrunjel, piper.
- 1/2 kg fasole boabe albă sau pestriţă
- 2 morcovi
- 1 ceapă
- 2 fire de tarhon verde sau uscat
- 2 linguri cu unt
- sare
- pătrunjel tocat
- piper
Mod de preparare:
Alegeţi fasolea bob cu bob, spălaţi în 2 ape, lăsaţi leguma să se înmoaie (în felul acesta pieliţa tare care îmbracă bobul se desprinde şi fasolea poate fi consumată şi de persoanele care suferă de boli de stomac) timp de 10-12 ore.
Când puneţi la fiert fasolea, aruncaţi apa în care a stat, puneţi apă rece cât s-o acopere şi lăsaţi să dea în clocot 2-3 min. Schimbaţi apa cu 3-4 măsuri/1 măsură de fasole, lăsaţi să fiarbă 1/2 oră, după care puneţi peste fasole morcovii şi ceapa, curăţate şi tăiate felii mari şi firele de tarhon.
Când fasolea se poate consuma, scoateţi legumele, aruncaţi ceapa, tăiaţi felii subţiri morcovii, scurgeţi zeama în care a fiert mâncarea. Amestecaţi untul cu fasolea, piperaţi uşor, decoraţi cu pătrunjel tocat fin.
Serviţi mâncarea caldă, cu pâine proaspătă.
Pofta buna!