Fasole frecata cu usturoi
PrinteazaFasole frecata cu usturoi din: fasole, dafin, usturoi, ceapa, ulei, sare.
Ingrediente:
- 500 g fasole uscată
- 3-4 foi de dafin
- 2 căţei usturoi
- 4 cepe
- ulei
- sare
Mod de preparare Fasole frecata cu usturoi:
Fasolea se alege, se spală şi se pune la înmuiat în apă rece pentru o noapte.
In ziua preparării se pune la fiert în apă rece, după ce a fiert circa 10-15 minute, se scurge din nou şi se toarnă apă fierbinte.
Se sărează, se adaugă foile de dafin, 1 ceapă şi usturoiul curăţate şi se fierbe până când fasolea se înmoaie.
Se strecoară, se păstrează zeama de fiert, se scot foile de dafin şi ceapa, iar fasolea se pasează prin sită sau în blender, adăugând zeamă de fiert, ca să se obţină o consistenţă cremoasă. Se mai potriveşte gustul cu sare.
Ceapa rămasă se taie după preferinţă, măruntă sau solzişori şi se rumeneşte în ulei.
Fasolea frecată se serveşte cu mămăligă şi cu ceapa părgăluită.
Pofta buna!