Fasole frecata
PrinteazaFasole frecata din: fasole boabe, ceapa, pastarnac, morcov, boia, piper, bulion.
- 500 g fasole boabe
- 3 cepe
- 1/2 păstârnac
- 1 morcov
- 50 g boia dulce
- sare
- piper
- 1 lingură bulion
Mod de preparare:
Speli fasolea în mai multe ape şi o pui la înmuiat, de seara până a doua zi. Apoi mai speli înţă o dată fasolea şi o pui la fiert în apă rece.
Separat, pui o altă oală cu apă la fiert şi, când fasolea dă în clocot, arunci prima apă şi o treci în celălalt vas (când apa e fierbinte).
După ce a fiert cam o oră, adaugi zarzavatul (morcovul, păstârnacul şi 2 cepe), curăţat şi tăiat în câte 2-3 felii. Când bobul este aproape fiert, pui sare.
Când toate legumele au fiert, le strecori de zeamă şi le treci prin maşina de tocat. Freci fasolea cu puţin ulei şi piper, până devine o cremă.
Căleşti 1 ceapă în puţin ulei, adaugi o lingură de bulion şi presari boia dulce.
Serveşti fasolea bătută cu ceapă călită, pusă deasupra.
Fasole frecata
Pofta buna!