Fasole grasă cu costiţă afumată
PrinteazaFasole grasă cu costiţă afumată
- 1 kg fasole grasă
- 200 g costiţă afumată sau file
- 1 ceapă
- 1 legătură verdeaţă
- 250 g rosii sau bulion pastă
- sare
- piper
- 1/2 lingură făină
- 100 a grăsime
- 1 pahar supă sau apă (facultativ 2-3 căţei de usturoi)
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă, se spală şi se rupe in două sau in trei (după cit este de lungă).
Se fierbe 10 minute in apa cu sare şi apoi se strecoară. Separat se sotează costiţa tăiată julien cu ceapa tocată, făină şi grăsime.
Se pune peste fasole 1 pahar supă şi se fierbe înăbuşit circa 30 minute. Pe parcurs se pun roşiile curăţate, tăiate şi unt sau grăsime, dacă mai este necesar.
Se pune verdeaţă tocată şi puţin piper.
Pofta buna!