Fasole grasă la cuptor
PrinteazaFasole grasă la cuptor
- 1 kg fasole tânără
- 2 ouă
- 50 g unt
- 60 g făină
- 150 g caşcaval vegetal
- 250 g ml lapte de soia
- sare
- condimente
- 1 linguriţă maghiran
Mod de preparare:
Se curăţă fasolea, se spală şi se pune la fiert în apă clocotită cu sare. După ce s-a fiert, se scurge de apă. între timp, se pun 50 g unt într-o cratiţă, se adaugă făina şi după aceea se stinge cu lapte călduţ şi se amestecă până când sosul se îngroaşă.
Se ia sosul de pe foc şi, după ce s-a răcit, se adaugă în cratiţă fasolea fiartă, sarea şi măghiranul, după gust, ouăle bătute şi o parte din caşcaval, ras prin răzătoarea mare. Se amestecă totul bine şi se aşază într-o formă unsă cu puţin unt.
După ce se nivelează compoziţia, se presară restul de caşcaval ras şi se introduce în cuptor. Se ţine la cuptor până se rumeneşte frumos la suprafaţă. Se serveşte cu salată de roşii.
Poftă bună!