Fasole cu legume şi ardei iute
PrinteazaO reteta delicioasa de fasole cu legume si ardei iute din: ulei de masline, usturoi, ghimbir, dovlecei, ardei gras, pudra de ardei iute, linte rosie, pasta de tomate, rosii, porumb, fasole alba si fasole rosie.
- 1 lingură ulei de măsline
- 1 căţel de usturoi, tocat fin
- 1 bucată de ghimbir cât degetul mare, tocată fin
- 1 ceapă mare, tocată
- 2 dovlecei zucchini, tăiaţi cubuleţe
- 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tocat
- 1 ardei gras galben, curăţat de seminţe şi tocat
- 1 lingură pudră de ardei iute
- 100 g de linte roşie, spălată şi scursă
- 1 lingură pastă de tomate
- 2 conserve a câte 400g de roşii tocate
- 195 g porumb dulce de la conservă, scurs
- 420 g fasole albă de la conservă, scursă
- 400 g fasole roşie de la conservă, scursă
Mod de preparare:
Se încinge uleiul într-o cratiţă. Se călesc usturoiul, ghimbirul, ceapa, dovleceii şi ardeii graşi cam 5 minute, până încep să se înmoaie.
Se adaugă pudra de ardei iute şi se mai căleşte 1 minut. Se adaugă lintea, pasta de roşii, roşiile şi 250ml de apă.
Se aduce la punctul de fierbere şi se căleşte 15-20 de minute.
Se adaugă porumbul dulce şi fasolea şi se mai fierbe 10 minute.
Fasole cu legume şi ardei iute
Pofta buna!