Fasole cu legume şi ardei iute

Printeaza

O reteta delicioasa de fasole cu legume si ardei iute din: ulei de masline, usturoi, ghimbir, dovlecei, ardei gras, pudra de ardei iute, linte rosie, pasta de tomate, rosii, porumb, fasole alba si fasole rosie.

Ingrediente:Fasole cu legume şi ardei iute

  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 căţel de usturoi, tocat fin
  • 1 bucată de ghimbir cât degetul mare, tocată fin
  • 1 ceapă mare, tocată
  • 2 dovlecei zucchini, tăiaţi cubuleţe
  • 1 ardei gras roşu, curăţat de seminţe şi tocat
  • 1 ardei gras galben, curăţat de seminţe şi tocat
  • 1 lingură pudră de ardei iute
  • 100 g de linte roşie, spălată şi scursă
  • 1 lingură pastă de tomate
  • 2  conserve a câte 400g de roşii tocate
  • 195 g porumb dulce de la conservă, scurs
  • 420 g fasole albă de la conservă, scursă
  • 400 g fasole roşie de la conservă, scursă

Mod de preparare:

Se încinge uleiul într-o cratiţă. Se călesc usturoiul, ghimbirul, ceapa, dovleceii şi ardeii graşi cam 5 minute, până încep să se înmoaie.

Se adaugă pudra de ardei iute şi se mai căleşte 1 minut. Se adaugă lintea, pasta de roşii, roşiile şi 250ml de apă.

Se aduce la punctul de fierbere şi se căleşte 15-20 de minute.

Se adaugă porumbul dulce şi fasolea şi se mai fierbe 10 minute.

Fasole cu legume şi ardei iute

Fasole cu legume şi ardei iute

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.