Fasole cu Legume la Cuptor

Printeaza

Fasole cu Legume la Cuptor din: fasole, morcovi, dovlecel, ardei gras, ceapa, usturoi, sare, piper, oregano, ulei de masline, patrunjel.

Aceasta reteta de fasole cu legume la cuptor este o optiune sanatoasa si delicioasa pentru un pranz sau o cina echilibrata.

Fasolea aduce o sursa importanta de proteine vegetale, in timp ce legumele adauga vitamine, minerale si fibre.

 

Ingrediente:

  • 400 g de fasole fiarta si scursa
  • 2 morcovi
  • 1 dovlecel
  • 1 ardei gras
  • 1 ceapa mica
  • 2 catei de usturoi
  • Sare si piper dupa gust
  • 1 lingurita de oregano
  • 2 linguri de ulei de masline
  • Patrunjel proaspat pentru garnisit

 

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul la 180°C. Pune intr-un vas termorezistent fasolea fiarta si scursa.

Taie morcovii, dovlecelul si ardeiul in bucati potrivite si adauga-le peste fasole.

Adauga si ceapa tocata marunt, usturoiul zdrobit, sare, piper, si oregano dupa gust.

Stropeste totul cu ulei de masline si amesteca bine ingredientele pentru a se combina aromele.

Acopera vasul cu o folie de aluminiu si pune-l in cuptorul incins pentru aproximativ 30 de minute.

Dupa 30 de minute, indeparteaza folia de aluminiu si mai lasa reteta la cuptor pentru inca 10-15 minute, pana cand legumele sunt moi si au capatat o culoare aurie.

Serveste fasolea cu legume calda, garnisita cu patrunjel proaspat tocat.

Fasole cu Legume la Cuptor

Valori nutritionale (estimative) pentru intreaga reteta:

  • Calorii: aproximativ 350-400 kcal
  • Carbohidrati: aproximativ 60-70 g
  • Proteine: aproximativ 15-20 g
  • Grasimi: aproximativ 5-10 g

 

Este o reteta usor de preparat, iar combinatia de arome si texturi o face apetisanta si satisfacatoare. Este potrivita atat pentru vegetarieni, cat si pentru cei care doresc sa adauge mai multe alimente vegetale in dieta lor.

 

Pofta buna!

 

 

 

 

 


poate iti place si:

Iahnie de fasole cu legume

Iahnie de fasole cu legume

Iahnie de fasole cu legume din: fasole, morcov, ceapa, ardei, rosii, foaie de dafin, marar, sare, piper, ulei. Ingrediente: 500 g fasole albă 1 morcov 1 ceapă 1 ardei gras 3 roşii bine coapte 1 foaie de dafin 1 legătură de mărar sare piper 2 linguri ulei   Mod de preparare: Speli fasolea şi o […]

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.