Fasole mexicana

Printeaza

Fasole mexicana din: fasole, antricot, ceapa, usturoi, untura, chili, rosii, patrunjel, sare, piper.

Ingrediente:Fasole mexicana

  • 20 g fasole boabe
  • 700 g antricot
  • 1 ceapă ro­şie
  • 3 căţei de usturoi
  • 1 lingură untură de porc
  • sare
  • piper
  • 1 linguriţă chilii
  • 400 g roşii
  • 1 legă­tură pătrunjel verde

 

Mod de preparare:

Fasolea se lasă la înmuiat 12 ore, apoi se scurge şi se pune la fiert în apă rece. între timp, carnea se spală, se şterge şi se taie cuburi. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se căleşte în untura încinsă.

Se adaugă carnea şi se mai prăjeşte 5 minute, amestecând mereu. Carnea astfel pre­parată se amestecă apoi cu fasolea, se adaugă piperul şi chilii şi se fierbe în vasul acoperit, timp de o oră.

Roşiile se decojesc şi, în ultimele 10 minute de fierbere, se ada­ugă în cratiţă. Preparatul se serveşte cu pătrunjel verde, tocat mărunt.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.