Fasole mexicana
PrinteazaFasole mexicana din: fasole, antricot, ceapa, usturoi, untura, chili, rosii, patrunjel, sare, piper.
- 20 g fasole boabe
- 700 g antricot
- 1 ceapă roşie
- 3 căţei de usturoi
- 1 lingură untură de porc
- sare
- piper
- 1 linguriţă chilii
- 400 g roşii
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Fasolea se lasă la înmuiat 12 ore, apoi se scurge şi se pune la fiert în apă rece. între timp, carnea se spală, se şterge şi se taie cuburi. Ceapa şi usturoiul se taie mărunt şi se căleşte în untura încinsă.
Se adaugă carnea şi se mai prăjeşte 5 minute, amestecând mereu. Carnea astfel preparată se amestecă apoi cu fasolea, se adaugă piperul şi chilii şi se fierbe în vasul acoperit, timp de o oră.
Roşiile se decojesc şi, în ultimele 10 minute de fierbere, se adaugă în cratiţă. Preparatul se serveşte cu pătrunjel verde, tocat mărunt.
Pofta buna!