Fasole mozaic
PrinteazaFasole mozaic din: fasole, ceapa, morcov, sare, piper, ulei, boabe de mustar, marar.
Ingrediente:
- 1 conservă boabe de fasole roşie
- 1 conservă boabe de fasole albă
- 1 ceapă
- 1 morcov
- sare
- piper
- fulgi de chilli
- 3 linguri ulei
- 1/2 linguriţă boabe de muştar
- mărar verde proaspăt tocat
Mod de preparare:
curăţă ceapa şi morcovul şi se spală sub jet de apă rece. Ceapa se taie cubuleţe, morcovul se trece pe râzătoare. căleşte ceapa împreuna cu morcovul în ulei timp de 5 minute.
Se adaugă boabele de fasole roşie scurse, jumătate din cantitatea de boabe albe şi tot lichidul din conserva de fasole albă. Asezonăm cu sare, piper şi fulgi de chili după gust. Se adaugă şi boabele de muştar.
Fasolea albă rămasă o zdrobim cu furculiţa foarte bine şi se adaugă peste mâncarea de pe foc, fasolea zdrobită ajută la legarea sosului.
Fierbem mâncarea la foc mic 10 minute, oprim focul, presărăm mărar verde proaspăt tocat şi servim.
Pofta buna!