Fasole neagra iute

Printeaza

O reteta de fasole neagra iute din: fasole neagra, frunza de dafin, seminte de cumin, oregano, chilli, ardei iute, boia, ulei de floarea soarelui, ciuperci, rosii, sos, sare, otet de vin rosu si coriandru.

Ingrediente:Fasole neagra iute

  • 500 g fasole neagra boabe
  • 1 frunza de dafin
  • 2 lingurite seminte de cumin
  • 2 linguri oregano uscat
  • 1/2 lingurita praf de chilli
  • 1-2 linguri ardei iute, tocat
  • 1 lingura boia
  • 2 linguri ulei de floarea soarelui
  • 350 g ciuperci, tocate
  • 400 g rosii taiate din conserva
  • 1/2 linguri sos cu gust de fum, optional
  • sare
  • 2 linguri otet de vin rosu

ornare:

  • coriandru proaspat

 

Mod de preparare:

Se acoperă fasolea cu apă şi se lasă la înmuiat peste noapte. A doua zi se scurge, se acoperă cu apă proaspătă, se dă în clocot şi se fierbe 15 minute. Se scurge din nou, se adaugă 1,2 litri de apă proaspătă şi frunza de dafin şi se dă în clocot, apoi se fierbe la foc mic 20 de minute.

Intre timp se încinge o tigaie mică cu fund gros. Se adaugă seminţele de cumin; când încep să se înnegrească, se pune oregano şi se amestecă 10 secunde. Luaţi tigaia de pe foc, amestecaţi praful de chilii, pulberea de ardei iute şi boiaua, apoi se pisează într-un mojar

Se încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc potrivit şi se căleşte ceapa 5 minute. Se adaugă usturoiul, se rumeneşte 1 minut, apoi se adaugă condimentele şi se călesc încă 2 minute, amestecând.

Se adaugă roşiile cu sucul lor şi sosul cu gust de fum, opţional, apoi se fierbe sosul la foc potrivit 2 minute. Se toarnă sosul picant de roşii peste fasole şi se fierbe totul la foc mic 30-90 de minute, în funcţie de cât de tânără este fasolea (boabele mai bă­trâne se fierb mai greu), până când se înmoaie bine, dar nu se sfărâmă.

Se adaugă apă, dacă este nevoie, şi se amestecă din când în când, pentru a nu se lipi de fundul vasului. Se mai pune sare şi praf de chilii după gust

Inainte de a se servi se adaugă oţetul şi se garniseşte cu coriandru tocat.

Fasole neagra iute

Fasole neagra iute

Pofta buna!

 

1 comentariu

  1. Buna ,daca nu e cu deranj doresc asa cum fac de obicei sa gatesc aceasta reteta ,motiv pentru care ar trebui sa fie explicata complet .De ce ? pentru ca despre ciuperci nu se spune nimic in afara faptului ca sunt mentionate in lista de ingrediente in cantitate de 350gr. Daca o sa cititi acest mesaj va rog frumos sa imi precizati ce trebuie si cand , de facut cu ..ciupercile .Va multumesc foarte frumos .Am toate ingredientele pregatite si astept. Numai bine va doresc.

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.