Fasole noua cu marar
PrinteazaFasole noua cu marar din: fasole boabe, ardei gras, rosii, ceapa, sare, piper, marar, boia iute, ulei.
- 500 g fasole boabe
- 1 ardei gras
- 2 rosii
- 2 cepe
- sare
- piper
- marar tocat
- boia iute de ardei
- ulei
Mod de preparare:
Alegeţi fasolea, o spălaţi, o puneţi în apă rece 3-5 ore, o spălaţi iar şi o puneţi să fiarbă. Aruncaţi apa după ce dă fasolea în clocot, umpleţi cu 3 măsuri de apă la 1 măsură de fasole, fierbeţi la foc potrivit, cu puţină sare 45 min.
Căliţi în 3 linguri de ulei: ceapa, ardeiul şi roşiile tocate julien, săraţi, puneţi piper boabe şi boia de ardei.
Când ceapa devine transparentă, răsturnaţi peste fasole amestecul de condimente şi scădeţi 15 min la foc mic. Serviţi cu pâine proaspătă şi salată de sezon.
Pofta buna!