Fasole noua cu marar

Printeaza

Fasole noua cu marar din: fasole boabe, ardei gras, rosii, ceapa, sare, piper, marar, boia iute, ulei.

Ingrediente:Fasole noua cu marar

  • 500 g fasole boabe
  • 1 ardei gras
  • 2 rosii
  • 2 cepe
  • sare
  • piper
  • marar tocat
  • boia iute de ardei
  • ulei

 

Mod de preparare:

Alegeţi fasolea, o spălaţi, o puneţi în apă rece 3-5 ore, o spălaţi iar şi o puneţi să fiarbă. Aruncaţi apa după ce dă fasolea în clocot, umpleţi cu 3 măsuri de apă la 1 măsură de fasole, fierbeţi la foc potrivit, cu puţină sare 45 min.

Căliţi în 3 linguri de ulei: ceapa, ardeiul şi roşiile tocate julien, săraţi, puneţi piper boabe şi boia de ardei.

Când ceapa devine transparentă, răsturnaţi peste fasole amestecul de condi­mente şi scădeţi 15 min la foc mic. Serviţi cu pâine proaspătă şi salată de sezon.

 

Pofta buna!

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.