Osso buco, în ciuda asociării sale strânse cu bucătăria milaneză, are o istorie destul de neclară în ceea ce privește originile sale exacte. Se crede că preparatul a apărut în timpul invaziei spaniole a Italiei în secolul al XVI-lea. În acea perioadă, bucătăria spaniolă a […]
Fasole olteneasca
PrinteazaFasole olteneasca din: fasole, carnati proaspeti, ceapa, suc de rosii, ulei, sare, piper, praz.
Ingrediente:
- 200 g fasole uscată
- 400 g cârnaţi proaspeţi
- 100 g ceapă
- 150 ml suc de roşii
- 50 ml ulei
- sare
- piper
- 200 g praz
Mod de preparare:
Fasole olteneasca: Fasolea spălată în mai multe ape o pui la fiert. Prima apă o arunci, apoi continui fierberea cu altă apă caldă, până când fasolea este fiartă.
Cârnaţii îi pui la prăjit într-o tigaie cu ulei, îi rumeneşti pe toate părţile, apoi îi scoţi. în uleiul rămas în tigaie căleşti ceapa tocată rpărunt, iar după aceea stingi,cu puţin suc de roşii.
După ce s-a fiert, scurgi fasolea, o pui în tigaie peste ceapă, amesteci, condimentezi şi torni sucul de roşii rămas. Laşi să fiarbă până la îngroşarea sosului.
Serveşti fasolea cu cârnăciori deasupra şi praz alături.
Pofta buna!
Ceviche – Rețetă Fresh și Ușor de Preparat
din: file de peste proaspat, lime, ceapa rosie, ardei iute, usturoi, coriandru, porumb, cartofi dulci, sare, piper, avocado. Descoperiți arta ceviche-ului peruan , o mâncare minunată cu influențe pre-columbiene și spaniole. Acest ceviche proaspăt și ușor de preparat este perfect pentru zilele calde de vară sau oricând […]