Fasole pastai cu ceapa si usturoi

Printeaza

Fasole pastai cu ceapa si usturoi din: fasole, ceapa, usturoi, ulei de masline, sare, piper, busuioc, patrunjel.

Ingrediente:Fasole pastai cu ceapa si usturoi

  • 1/2 kg fasole păstăi
  • 1 ceapă albă
  • 3 căţei de usturoi
  • ulei de măsline
  • sare
  • piper
  • busuioc
  • pătrunjel proaspăt

 

Mod de preparare:

Fasolea păstăi se curăţă de capete, se rupe în bucăţi potrivite şi se spală. Intr-o cratiţă punem apă cu sare la fiert, când începe să dea în clocot se adaugă fasolea păstăi.

Se lasă cam 20-30 de minute (până când este fiartă). Ceapa se toacă mărunt şi se pune la călit în uleiul de măsline împreună cu condimentele. Se adaugă apă şi se lasa până se înmoaie să fiarbă la foc mic, adăugându-se şi usturoiul tocat mărunt.

Fasolea păstăi se scurge şi se pune într-o strecurătoa­re şi se dă sub jet de apă rece. Se adaugă peste ceapa câlită, se pune pătrunjelul proaspăt şi se lăsă câteva minute la foc potrivit, după care se serveste.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.