Fasole pastai in otet
PrinteazaFasole pastai in otet din: fasole, apa, sare, otet.
- fasole
- apa
- sare
- otet
Mod de preparare:
Fasolea se curăţă de capete şi de aţe, se spală şi se lasă să se zvânte. Apoi se opăreşte, 10-15 minute, intr-un vas cu apă sărată (1 g sare la un litru apă), dupa care se scoate şi se pune într-o strecurătoare, să se scurgă.
Intre timp se prepară oţetul, adăugând, la un litru de oţet, un litru şi jumătate apă şi câte 30 g sare pentru fiecare litru de lichid. Când fasolea s-a răcit, se aşează în borcane, presărând între rânduri şi usturoi tocat mărunt.
Deasupra se toarnă oţţetul clocotit. Se leagă borcanele cu folie adezivă sau cu celofan şi se aşează la păstrat.