Fasole pastai in saramura
PrinteazaFasole pastai in saramura din: fasole, sare.
- fasole
- sare
Mod de preparare:
Păstăile tinere, proaspete, se curăţă de capete şi de aţe şi se rup în două, pe lungime. Se pun într-un vas cu apă clocotită şi puţin sărată (1-2%) şi, după câteva clocote, se scot şi se lasă să se răcească.
Păstăile se aşează în sticle de lapte, bine spălate şi opărite, fără a fi îndesate. Se toarnă apa în care a fost opărită fasolea, după ce s-a răcit, adăugând sare după gust, şi o pastilă de asspirină pentru fiecare sticlă.
Deasupra se pune untdelemn. Se şterg bine sticlele, se închid cu două rânduri de celofan şi se fierb la bain-marie timp de 30 minute.
Se dă jos vasul de pe foc şi, când apa s-a răcit, se scot sticlele, se şterg şi se aşează la păstrat.