Fasole pastai la borcan
PrinteazaFasole pastai la borcan din: fasole, apa, sare, piper, boabe de mustar.
- 1 kg fasole grasă (verde sau galbenă)
- apă
- sare
- piper, opţional
- boabe de muştar, opţional
Mod de preparare:
Speli păstăile în mai multe ape, le tai capetele şi le cureţi de aţe. Aşezi fasolea într-o sită şi o opăreşti într-un vas cu apă fierbinte, între 5 şi 15 minute, până se înmoaie.
După preferinţă, apa poate fi sărată sau nu (foloseşti 10 grame de sare la 1 litru de apă). Indepărtezi spuma care se formează la suprafaţă, scoţi păstăile şi le scufunzi în apă rece.
Aşezi fasolea în borcane şi torni apă caldă cu sare, cât să laşi un spaţiu de două degete până la capac. Dacă vrei, adaugi boabe de piper şi de muştar.
Inchizi ermetic şi fierbi borcanele într-o cratiţă cu apă, între 90 şi 110 minute.
Fasole pastai la borcan
Pofta buna!
O sa pun si eu fasole la borcan, sa vad cum iese